درمان تعریق زیاد در طب سنتی

درمان تعریق زیاد در طب سنتی

راهکار های زیادی برای جلوگیری از تعریق بدن وجود دارد که ما در مقاله چگونه در تابستان عرق نریزیم به طور کامل درباره آن صحبت کرده ایم. در مقاله چگونه در تابستان عرق نریزیم ما درباره راهکارهای طبیعی و پزشکی صحبت کردیم اما در این مقاله درباره درمان تعریق زیاد با کمک طب سنتی صحبت می کنیم.

علت تعریق زیاد از دیدگاه طب سنتی، به رطوبت زیاد از حد در بدن مربوط می شود. علاوه بر این، ترکیب شدن بلغم و صفرا در بدن نیز می تواند در ایجاد این مشکل نقش داشته باشد، ضعیف بودن قوه ماسکه می تواند باعث تعریق بیش از اندازه شود.

دلیل عرق کردن زیاد از دید طب سنتی

همانطور که گفته شد از نظر طب سنتی هنگامی که رطوبت بدن زیاد می شود ما دچار تعریق زیاد می شویم که علت آن را می توان ضعیف بودن قوه ماسکه بدن و هضم نشدن غذا دانست. این مسئله مشکلاتی مثل بی اختیاری مدفوع و ادرار را نیز به وجود می آورد.

چگونه قوه ماسکه خود را تقویت کنیم؟

شما می توانید برای تقویت قوه ماسکه خود گیاه مورد سبز را روی زغال کمی حرارت داده و پودر مورد سبز را در نقاطی از بدن که در آن تعریق زیاد است، قرار بدهند. مورد سبز به این دلیل که قابض است، قوه ماسکه را تقویت خواهد کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره گیاه مورد سبز و خواص آن کلیک کنید.

انواع بوی بدن و علت آن از دیدگاه طب سنتی

جالب است بدانید از دیدگاه طب سنتی هر فرد با توجه به نوع مزاج و خلط خود دارای عرقی با مزه و بوی خاصی است.

  1. بوی تند:

مزاج صفرا در بدن آن ها غلبه می کند.

  1. بوی ترش:

مزاج بلغم آن ها در بدنشان غلبه می کند.

  1. عرق بسیار بدبو:

عفونت اخلاط بدن است(علت آن خوردن دارو یا غذایی خاص است )

علت تعریق زیاد شبانه در اغلب افراد به دلیل سوء مزاج بلغم و صفرا در بدن خود است زیرا زمانی که فرد به صورت افقی قرار می گیرد مزاج بلغم با صفرا در بدن او ترکیب شده و موجب افزایش تعریق می شود.

6 روش برای کاهش تعریق بدن به کمک طب سنتی

  1. استرس را کاهش دهید

استرس و انواع اختلالات اضطرابی یکی از دلایل افزایش تعریق بدن مخصوصا تعریق کف دست، پا و صورت است. پس در گام اول حتما به رفع این مشکل اقدام کنید.

برای رفع این مشکل نیز بهتر است به مقاله 10 روش برای درمان فوری استرس و اضطراب شدید در سایتی که لینک آن را در ادامه قرارمی دهیم مراجعه کنید.( ادامه مطلب)

تاثیر

  1. حجامت راهی کارآمد برای کاهش تعریق بدن

حجامت یکی از رایج ترین روشهای درمانی در طب تاریخی و سنتی ایران میباشد . که در آن با روشهایی خاص و از مواضع مشخص و شناخته شده در بدن خونگیری انجام میشود. اگر شما دچار تعریق زیاد در بدن می شوید می توانید با حجامت تعریق بدن خود را کاهش دهید در این روش حجامت پیشنهادی، حجامت عام است و در صورت ضرورت، یکی دو بار به صورت ماهیانه تکرار خواهد شد. البته این نکته را به خاطر بسپارید که کسانی که عرق سرد می کنند و سایر علایم واضح غلبه بلغم را دارند؛ باید در این مورد احتیاط کنند.

تاثیر

10 فایده حجامت:

حجامت میتواند در درمان مشکلات زیر موثر باشد

  1. تبخال
  2. آکنه
  3. فلج صورت
  4. اسپوندیلوز گردنی (ادامه مطلب)
  5. اختلالات خون مانند کم خونی و هموفیلی
  6. بیماری های روماتیسمی مانند آرتریت و فیبرومیالژیا
  7. باروری و اختلالات زنان
  8. مشکلات پوستی مانند اگزما و آکنه
  9. فشار خون بالا
  10. میگرن
  1. یبوست خود را بر طرف کنید

زمانی که سیستم گوارشی بدن به درستی کار نکند، بدن به یبوست دچار شده و قادر به دفع مواد زائد نخواهد بود. یبوست، یکی از دلایل افزایش رطوبت بدن و به دنبال آن، تعریق زیاد است.

برای یافتن راه های سریع و موثر برای کاهش یبوست خود بر روی لینک کلیک کنید.

  1. حواستان به غذایی که می خورید باشد

برخی از غذاهایی که شما مصرف میکنید باعث تعریق زیاد و بد بوی بدن می شود. در کام اول بهتر است یک رژیم غذایی مناسب برای رفع این مشکل بگیرید.

13 نکته در خوردن غذا برای کاهش تعریق بدن

  1. از خوردن بیشتر از حد غذاهای حیوانی مثل گوشت گاو و غذاهای غلیط مثل ماکارونی پرهیز کنید.
  2. خوردن یک نوع غذا در هر وعده غذایی.
  3. حذف فست فودها و غذاهای نیمه آماده و رستورانی.
  4. حذف غذاهای سرخ کردنی، چیپس، پفک از رژیم غذایی.
  5. از مصرف بیش از حد قهوه، نوشیدنی های الکلی، مواد غذایی چرب، پر ادویه و داغ بپرهیزید.
  6. غذاهای تند و تلخ مانند سیر، زیره، شنبلیله و کاری، با بوهایی نافذ معمولاً تأثیر منفی بر بوی بدن دارند.
  7. عدم مصرف بیش از حد سیر و پیاز.
  8. باید مصرف گرمیجات مانند تندی ها و سرخ کردنی ها را کم و مصرف خنکی جات مثل شربت سکنجبین، عناب زرشک و مواد با طعم های ملس و ترش را بیشتر کرد.
  9. نوشیدن ترکیب عرق کاسنیو شاهتره روزانه یک لیوان.
  10. میوه زیره عرق را زیاد می کند اما بوی بد آن را برطرف می سازد.
  11. مصرف نوشیدنی های سالم مثل سکنجبین به دفع مواد کمک می کند.
  12. مصرف گوجه فرنگی به صورت خوراکی می تواند نقش مثبتی در از بین بردن بوی بد عرق داشته باشد
  13. خوردن بادمجان بوی عرق بدن را از بین می برد.

اگر شما بعد از غذا خوردن، دچارتعریق می شوید، باید به شما بگوییم که معمولا به دو دلیل ممکن است این اتفاق برای شما بیفتد

  • دلیل اول: مربوط به ضعف و ناتوانی معده شما در هضم غذاست.
  • دلیل دوم: این دلیل در میان افراد چاق شایع است که به دلیل بالا بودن درصد چربی آن هاست.
  1. ضعف قوای بدنی

فرد به هر دلیل مثل بیماری یا استرس طولانی، رژیم های سخت و ... دچار تحلیل قوا شود؛ بسیاری از مواقع فرد تعریق زیاد بدن می شود. نمونه ساده این نوع تعریق را بسیاری از ما در ایّام روزه داری و به ویژه هنگام عصر که در حالت گرسنگی و ضعف، می خوابیم؛ تجربه کرده ایم. این مشکل می تواند با تعریق در منطقه خاصّی از بدن(و به طور خاصّ: سر و گردن) و در زمان های خاصی (عمدتا شبها) اتفاق بیافتد.

شما می توانید با رعایت تغذیه مناسب و داشتن استراحت و آرامش کافی این مشکل را رفع کنید.

  1. یائسگی و یا قاعدگی در بانوان و تعریق بدن

یکی از دلایل شایع برای تعریق زیاد در بانوان، بهم خوردن تعادل هورمونی آن هاست. معمولا آن ها ابتدا دچار حالت گرگرفتی می شوند، سپس عرق می کنند. در این زمینه راه حل و درمانی که پیشنهاد می شود، استفاده از داروهای گیاهی و یا هورمون درمانی(در دوران یائسگی) است که می تواند به بانوان در این دوران کمک کند تا تعادل هورمونی خود را حفظ کنند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص هورمون درمانی بعد از یائسگی و مزایا و معایب آن بر روی لینک کلیک کنید.

چگونه عرق کردن زیاد کف دست و پا را با کمک طب سنتی کاهش دهیم؟

برای حل این مشکل نیازی نیست که حتما هزینه های سنگینی انجام دهید. بر اساس طب سنتی بهترین روش برای عرق نکردن بدن و دست در این شرایط خاص این است که از غذاهای دارای طبع گرم و ادویه های زیاد پرهیز کنید.

7 گیاه برای کاهش تعریق بدن:

  1. برگ شیرین بیان
    دم کرده غلیظ برگ تازه شیرین بیان را جهت شستشوی موضع عرق روزی 2 تا 3 بار استفاده نمایید تا از بوی بد عرق رهایی یابید.
  2. برگ حنا
    پودر برگ حنا به تنهایی یا همراه با پودر برگ سدر یا جوش شیرین، با اثر خنک کنندگی پوست و کم کردن فعالیت غدد عرق، به رفع بدبویی عرق کمک می کند. همچنین می توان حنا را با جوشانده سماق یا سرکه خمیر کرده و به موضع عرق مالید و نیم ساعت بعد با آبغوره یا سرکه رقیق شده موضع را شستشو داد.
  3. مازو
    مازوفراورده گیاهی و کروی شکلی است که در طب سنتی کاربرد فراوان داشته و ازخواص آن برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده میشود، استفاده از پودر یا دم کرده غلیظش به کسانی که از ترشح زیاد غدد عرق پوست شاکی اند توصیه می شود.
  4. پوست و برگ گردو
    برگ گردو دارای خاصیت ضد میکروبی قوی می باشد و شستشوی موضع عرق با خیسانده یا دم کرده غلیظ برگ تازه گردو در رفع بدبویی پوست موثر است. پوست سبز گردو نیز به علت دارا بودن تانن فراوان و قابض بودن، در کنترل ترشح عرق بسیار مفید است.
  5. نعناع
    استفاده خوراکی از برگ تازه نعنا یا عرق نعنا در رفع بدبویی دهان بسیار موثر است. همچنین استفاده از دم کرده نعناع جهت شستشوی پوست بدن علاوه بر رفع بدبویی و کم کردن ترشح غدد عرق باعث خوشبو شدن بدن نیز می شود.
  6. رزماری
    این گیاه که به اکلیل کوهی نیز شهرت دارد، در کاهش تعریق بدن اثر بسزایی دارد. می توان ترکیبی از پودر برگ رزماری وم پودر تالک تهیه نمود و روزی 2 تا 3 بار به محل عرق پاشید.
  7. گِل ارمنی

گِل ارمنی یا همان خاک ارژیل، نوعی گِل رس خالص ورز داده شده است که در التیام زخم و ضدعفونی کردن پوست و رفع بوی بدن موثر است.

طرز استفاده از گِل ارمنی:

می توان آن را به صورت خشک و به تنهایی و یا ترکیب با پودر نعناع و گل سرخ روی موضع عرق پاشید، یا به صورت محلول با مقداری آب و سرکه به صورت گل شل درآورد و روزی نیم ساعت روی موضع عرق گذاشت.

برای خرید گِل ارمنی به سایت باسلام مراجعه کنید.

در این مقاله ما درباره علل تعریق زیاد بدن از دید طب سنتی، تقویت قوه ماسکه، انواع بوی بدن و علت آن از دیدگاه طب سنتی، 6 روش کاهش تعریق بدن(کاهش استرس، حجامت، ازبین بردن یبوست و ...) و کاهش عرق کف دست و پا صحبت کرده ایم. امیدوارم خواندن این مقاله در سایت ما برای شما مفید واقع شده باشد.


نظر کاربران

ریحانه
18 اردیبهشت 1401
حجامت برای افرادی که بیماری هموفیلی دارند بسیار مضرر