آموزش پتینه کاری روی چوب

آموزش پتینه کاری روی چوب

در این مقاله تیم تولید محتوا ردکلاک قصد دارد که شما را با یکی از تکنیک های پتینه روی چوب آشنا کند و به شما آموزش دهد .با استفاده از این تکنیک می توانید سطوح چوبی را که فکر می کنید دیگر به درد نمی خوردند بازسازی کنید.

توجه داشته باشید این تکنیک فقط روی چوب استفاده می شود و اگر شما بخواهید روی سطح دیگری از آن استفاده کنید باید به صورت کامل ابزار کار خود را عوض کنید.

پتینه چیست؟

همان طور که با تیم ردکلاک در مقاله پتینه کاری همراه بودید هنر پتینه (Patina) اصالتی ایتالیایی داشته و استفاده از تکنیک کهنگی در رنگ، طرح یک بنا و یا تغییر ظاهر ظروف بر اساس رنگ و طرح قدیمی و سنتی را هنر پتینه و حرفه پتینه کاری مینامند..

کاربرد پتینه کاری

یکی از معانی مستقیم پتینه و پتینه کاری هنر کهنه کردن لوازم نو برای ایجاد یک سبک متفاوت در دکوراسیون منزل است؛ در اصل پتینه و پتینه کاری ساختمان را یک پوشش هنری بر سطح دیوار گویند، که انواع مختلف دارد. در پتینه و پتینه کاری از یک رنگ پس زمینه بعنوان رنگ اصلی استفاده می کنند، که غالبا رنگ اکریلیک؛ رنگ روغنی و پلاستیک است. سپس طرح، نقوش درخواستی و مورد علاقه را که می تواند؛ بصورت برجسته یا فلت انجام گیرد، روی این سطح رنگ کاری شده ایجاد می نمایند..

کاربرد پتینه روی چوب

کاربرد پتینه روی چوب نیز نوعی پوشش دهی چوب محسوب می شود که همانند رنگ های پوششی عمل می کند.در واقع پتینه روی چوب، به ترکیب چند رنگ و ایجاد لایه های رنگی متفاوت بر روی چوب گفته می شود.امروزه اکثر چوب های مصرفی به صورت نئوپان با روکش بوده و با پتینه کاری به زیباترین شکل ممکن دیده می شوند.

آموزش پتینه روی چوب

ابزار کار

سطح چوبی مورد نظر،ترانسفر، رنگ اکرلیک، مواد ترک 2 جزئی، یک تکه ابر و رنگ روغنی قهوه ایی

ابتدا چوب مناسب برای پیتنه را انتخاب کنید سپس سطح چوب را از هرگونه آلودگی پاک کنید .تیم ردکلاک به شما پیشنهاد می دهد از الکل سفید برای پاک کردن چوب استفاده کنید

گام اول

بعد از تمیز کردن سطح چوب خود رنگ آکرلیک را بردارید و قلمو را آغشته به آن کنید و سپس چوب را با استفاده از قلمو 2الی 3 دور پوشش دهید .یکی از مزایا رنگ آکرلیک را زود خشک شدن آن می توان دانست.

آموزش-پتینه-روی-چوب

گام دوم

بعد از 2 الی 3 دور استفاده از رنگ آکرلیک حال به سراغ ترانسفر می رویم.ترانسفر طرح های آماده ایی است که می توان برای تزیین کار خود از آن استفاده کرد.

طراحی-پتینه-روی-چوب

ترانسفر مورد نظر را داخل آب نسبتا ولرم بگذارید حدود3 دقیقه بماند تا کاملا خیس بخورد و به راحتی طرح از کاغذ جدا شود .

هنگامی که طرح از کاغذ جدا شد آن طرح را در جای مد نظر خود روی چوب بگذارید .حواستان باشد وقتی که می خواهید طرح را روی چوب بگذارید چروک نیوفتد و زیر آن هوا نرود .

چسباندن-ترانسفر-روی-پتینه

گام سوم

در این مرحله از مواد ترک که به صورت دو جزئی می باشد استفاده می کنیم.

step 1 ابتدا را با قلم مو کاملا روی سطح کار می کشیم و صبر کنید تا سطح کار کاملا خشک شود.

step2 پس از خشک شدن سطح کار سطح را با کاملا پوشش می دهیم .در این مرحله اگر می خواهید ترک کار بیش تر شود تیم ردکلاک به شما پیشنهاد می دهد از مواد ترک با غلظت بیش تری استفاده کنید که باعث می شود ترک های بیش تری به ما بدهد.

هنر-کهنه-کاری-روی-چوب

step3 بعد از زدن step2 ترک های ریزی روی سطح کار ایجاد شده و ما برای اینکه ترک های بیش تر روی سطح کار جلوه کند از رنگ روغن قهوه ایی استفاده می کنیم.

یک ابر بردارید و رنگ روغن قهوه ایی را روی آن بریزید و سپس سطح کار را 2 دور با اسفنج رنگ آمیزی کنید.

حال شاید شما خواننده عزیز که تا به اینجا با ردکلاک همراه بودید قصد دارید سطح کار خود را قابل شستشو کنید. ما به شما پیشنهاد می کنیم برای اینکه سطح کار خود را شیشه ایی و قابل شستشو کنید از روغن جلا و کریستال سرونیک استفاده کنید

سخن آخر

امیدواریم با خواندن این مقاله توانسته باشید به راحتی از این آموزش ایده گرفته باشید و بتوانید وسایل چوبی که فکر می کنید عمرشان به انتها رسیده است را بازسازی کنید .

تیم ردکلاک برای شما بهترینا آرزو می کند.ممنون که در کنار ما بودید


نظر کاربران